Türk Milli Eğitim Sistemi ve Okullar -7-

8 Ağustos 2015 0 Yazar: admin

PERSONEL HİZMETLERİ

Personel hizmetleri yeter sayıda ve gerekli yeteneğe sahip elemanın alınması, hizmet içinde bunların yetiştirilmesi, personelden hizmet sırasında en iyi biçimde yararlanmayı hedef tutmaktır.

Bu bölümde ,1-İlkeler ve memur olma koşulları 2- Atama, nakil ve işe başlama 3-  Adaylık 4-Özlük hakları 5- Memurun ödev ve sorumlulukları 6-Memurlar için konulan yasak ve sınırlamalar 7- sağlık güvenlik ve askerlik işleri 7-Sicil ve disiplin işleri 8-Personelin izlenmesi ve denetlenmesi. Konuları işlenmiştir. Ancak Personelin izin hakkı ile ilgili izin yönergesi değişmiştir.

 

 

ÖĞRENCİ İŞLERİ

Öğrencilerin okula kabulü, devam takibi, nakil ve ilişik kesme işlemleri, not işlemleri ders geçme işlemleri işlenmiş olup bahsedilen işlemler güncelliğini yitirmiş ve değişmiştir. Bu nedenle bu bölümdeki bilgiler verilmemiştir.

ÖĞRETİMLE İLGİLİ İŞLEMLER

Bir okulda öğretimle ilgili tutulacak defter ve dosyalar belirtilmiş, Öğretmenler kurulunun , Zümre öğretmenler kurulunun , şube öğretmenler kurulunun toplanması ve işleyişi ile ilgi bilgiler verilmiştir.

EĞİTİMLE İLGİLİ HİZMETLER

Okullarımızda ,  öğrencilere kazandırılmak istenilen davranışlar, eğitim öğretim yolu ile verilir. Eğitim çalışmaları eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Bunlar;

1)Rehberlik hizmetleri

2)Öğrenci disiplin işleri

3)Okul aile birliği

4)Okul çevre ilişkileridir.

OKUL İŞLETMESİ

Okul Yönetiminde işletmecilik, genel anlamda eğitim için kullanılacak bina, tesis ve araçların, sağlanması, hazır bulundurulması ve çalıştırılması etkinliklerini kapsar. Okul işletmesi alanına giren işler, eğitim proğramının amaçlarını gerçekleştirmeye dönük olması gereken destek ve yardımcı birim hizmetleridir. Bunlar;

1)Bakım onarım ve temizlik

2)Yazı işleri

3)Hesap İşleri

4)Ayniyat işleri

5)Kooperatif işleridir.

 

Mehmet Birekul, 2015

Total Page Visits: 2321 - Today Page Visits: 1